in ,

HIV/SIDA face noi victime în Călăraşi

Campaniile de prevenire HIV/SIDA nu prea sunt luate în seamă

Anul trecut, în judeţul Călăraşi, s-au înregistrat şase cazuri noi de infecţie HIV şi 15 noi cazuri de SIDA, anunţă Direcţia de Sănătate Publică. Principalele forme de transmitere a infecţiei, în judeţul Călăraşi, au fost prin intermediul actelor sexuale neprotejate şi de la mamă la copil – prin naştere.

Dr. Camelia Truică, medic primar epidemiolog spune că „este frustrant şi cel puţin trist ca după atâţia ani de mediatizare a riscului şi de informare a populaţiei privind gravitatea infecţiei, căile de transmitere si posibilităţile de prevenire, infecţia HIV să se răspândească în continuare.”

DSP Călăraşi informează că asigură testarea HIV, în mod gratuit, pentru persoanele care practică prostituţia cât şi pentru cei care au avut un comportament sexual de risc (beneficiarii serviciilor oferite de prostituate) dar nimeni nu s-a adresat niciodată laboratorului pentru testare.

Din totalul de 10041 persoane cunoscute cu infecţie HIV/SIDA în România în luna decembrie 2009, un număr de 5284 ( peste 50% din cazurile cunoscute infectate HIV/SIDA ) au vârsta între 20 si 24 ani.

Cercetat pentru evaziune fiscală după ce a folosit aparate de joc fără licenţă

Ludovic Orban vrea preşedinţia PNL