Hoţii după care poliţiştii au tras 30 de focuri de armă au fost arestaţi

Şanţul săpat de suspecţi

Joi seară, magistraţii Judecătoriei Călăraşi au emis 5 mandate de arestare preventivă pe numele suspecţilor prinşi în flagrant de poliţişti, după ce au fost urmăriţi şi a fost folosit armamentul din dotare

Poliţiştii i-au prezentat în după-amiaza zilei de joi, 8 nov.,  instanţei de judecată pe R. Petre, de 39 ani, T. Vasile, de 35 ani, C. Ion, de 37 ani, şi M. Marian, de 24 ani, toţi din comuna Dragalina, prinşi în flagrant de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, în noaptea de 06/07 noiembrie a.c., în timp ce săpau un şanţ lung de peste 300 m, în apropierea staţiei de cale ferată Ciulniţa, pentru a sustrage cablu telefonic.

Pentru prinderea acestora, poliţiştii au fost nevoiţi să-i urmărească pe câmp, pe o distanţă de peste un km şi prin canale cu apă, şi să folosească armamentul din dotare, cu care au executat peste 30 de focuri de avertisment, fără a produce victime.

În urma efectuării cercetării la faţa locului, s-a constatat că a fost săpat un şanţ pe o lungime de aproximativ 120 m, în continuarea altuia cu urme mai vechi în lungime de peste 250 m, reuşind astfel decopertarea cablurile. La faţa locului au fost găsite abandonate mai multe unelte de săpat, instrumente de tăiat şi un atelaj hipo, bunuri care au fost indisponibilizate pentru cercetări.
Cei patru suspecţi au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Pe numele celui de-al cincilea suspect, care se sustrage cercetărilor a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în lipsă, fiind căutat în continuare de poliţişti pentru a fi încarcerat.

Unii au citit și asta: