in

Hoţii furau motorină, paznicul stătea de “şase”

motorina-calarasiTrei indivizi au fost prinşi în flagrant de jandarmii călărărşeni, după ce au furat aproximativ 600 de litri de motorină din rezervoarele unor utilaje destinate reabilitării căii ferate.

O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi aflată în misiune ordonată în zona localităţii Nicolae Bălcescu, a observat, vineri seara, în jurul orelor 22.30, la un punct de lucru aparţinând unei societăţi comerciale ce are ca profil reabilitare căi ferate, trei indivizi care transportau mai multe bidoane din plastic, de câte 20 litri, pline cu motorină, la autoutilitara marca Dacia Pickup, proprietatea unuia dintre ei.

În urma verificărilor efectuate în cauză s-a stabilit că B. Mircea şi S.Ş. Grigore l-au contactat pe B. Gică, agent de pază la societatea prejudiciată, cu care s-au înţeles ca în schimbul unei sume de bani să-i lase să sustragă motorină din rezervoarele utilajelor agricole pe care acesta le „păzea”.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei au fost descoperite 29 de recipiente din plastic (a câte 20 litri fiecare).

Celor trei le-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar motorina furată a fost predată firmei păgubite.