in

Hypermarketul PIC dă 100 de oameni afară

pic_inaugurarePotrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Calarasi în perioada octombrie-noiembrie 2009, patru agenti economici şi-au anunţat intenţia de a disponibiliza un numar de 162 persoane. Astfel, luna aceasta, vor fi disponibilizate 40 persoane (13 din domeniul construcţiilor de nave şi bărci şi 27 persoane din domeniul pregatirea firelor si filarea fibrelor textile).

Fără îndoială că cea mai importantă disponibilizare colectivă va avea loc la Hypermarketul PIC, unde, în luna noiembrie vor fi disponibilizaţi 100 de angajaţi.
Despre supermarketul numit de primarul Nicolae Dragu „o catedrală a shopingului”, la inaugurarea acestuia, protoiereul Eugen Barz spunea: “Aici este vorba de civilizaţie, de calitate. Acest magazin va da o notă acestui oraş. Aici vor câştiga o pâine peste 1.000 de oameni. Aici se va da ora exactă în privinţa preţurilor. Cei care vor deschide magazine mai mici sau mai mari vor ţine seama de ceea ce este în PIC.” Din păcate, lucrurile nu s-au întâmplat chiar aşa.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor ce urmează să fie disponibilizate, în perioada de preaviz, AJOFM Călăraşi acordă servicii de preconcediere prin care persoanele vizate sunt informate cu privire la prevederile legale referitoare la protectia şomerilor şi acordarea serviciilor de ocupare şi formare profesională.

“Serviciile de preconcediere constau în pregătirea persoanelor ce urmează a fi disponibilizate pentru a face faţă impactului cu şomajul. Le prezentăm serviciile pe care Agenţia le poate oferi în continuare, de la dinamica pieţei muncii, locurile de muncă vacante, până la posibilitatea reconversiei profesionale prin cursuri de calificare – recalificare, acordarea unor servicii de consiliere, de consultaţă în vederea demarării unei afaceri.”- a precizat Rareş Ionescu, director coordonator al AJOFM Călăraşi.