in

I s-a dat foc la gospodărie, în prima zi a anului

În data de 01.01.2010, ora 01.31, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Valea Roşie, comuna Mitreni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje a gospodăriei proprietate individuală aparţinând lui Gheorghe P., din localitate, anunţă Biroul de Presă al ISU Călăraşi.

Potrivit primelor constatări ale pompierilor militari aflaţi la locul intervenţiei, se pare că incendiul s-a produs după ce o persoană neidentificată a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera incendiul.

Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea incendiului cu 3 autospeciale şi 17 subofiţeri lichidând incendiul după mai multe ore de luptă cu flăcarile. În incendiu au ars 1.000 de baloţi de lucernă, 500 de baloţi de paie, 800 de metri pătraţi din acoperişul depozitului şi aprox. 10 metri pătraţi de cherestea. Pagubele produse de incendiu au fost evaluate la valoarea de aproximativ 100.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de aproximativ 150.000 lei. Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU ( Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă) al localităţii.