Iliuță confirmă că i s-a făcut plângere penală

Întrebat, în prima conferință de presă de anul acesta, despre soarta angajaților CJ Călărași care au fost concediați și au atacat în instanță disponibilizările, președintele instituției, Vasile Iliuță, spune:

“I-am dat afară în baza hotărârilor de Consiliu Județean. Angajații s-au dus în instanță, li s-au suspendat hotărârile de Consiliu Județean… Dacă vor câștiga, vor fi primiți înapoi, nici o problemă.

Pentru noi, a putea să restructurăm Consiliul Județean rămâne, în continuare, această idee.E clar că cei care n-au ținut pasul au trebuit să facă un pas în lateral… Adică au fost evaluați, au dat examen, au picat. Acum, dacă hotărârea judecătorească spune să-i primim înapoi, îi primim înapoi și îi evaluăm din nou.”

Deși există o decizie a instanței care spune că angajații concediați trebuie primiți înapoi la serviciu, Vasile Iliuță zice că nu e cazul:

“Nu s-a decis. Până nu va fi definitivă hotărârea judecătorească…”

Vasile Iliuță confirmă că i s-a făcut plângere penală de către unii angajați care s-au simțit nedreptățiți de concediere. L-am întrebat dacă i s-a făcut plângere și de ce.

“Da. Pentru că am încălcat o lege. Dar eu nu am încălcat legea. Am încălcat niște acte administrative… Acte administrative ale Consiliului Județean dacă aș fi încălcat vreun act administrativ… Dar lucrurile nu le poți rezolva în penal. În penal se rezolvă încălcarea unei legi ori a unei hotărâri de guvern. Așa spune legea.”

Unii au citit și asta: