in

Împuşcat după ce i-a atacat pe poliţişti | Fundulea, jud. Călăraşi

politiaBărbatul, cunoscut cu antecedente penale, a încercat azi-noapte să fure mai multe bunuri dintr-un depozit al Societăţii Naţionale Căile Ferate Române, situat în oraşul Fundulea, şi i-a atacat pe oamenii legii cu un cuţit şi o şurubelniţă

Doi agenţi de siguranţă publică de la Poliţia Oraşului Fundulea şi un lucrător al Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Lehliu-Gară au fost sesizaţi azi-noapte, la ora 03.30, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-unul din depozitele Societăţii Naţionale Căile Ferate Române (Districtul Semnalizare, Centralizare Bloc Fundulea), de unde încearcă să sustragă diferite bunuri pe care le încarcă într-un atelaj tractat de un cal.

Imediat, poliţiştii au pornit înspre locul indicat. În momentul în care aceştia s-au apropiat de depozitul cu pricina, câteva persoane au dispărut în întuneric, iar în atelajul care staţiona în apropierea depozitului a rămas un singur bărbat.

Poliţiştii l-au somat să oprească, însă acesta a dat bice calului, încercând să îl lovescă pe unul dintre agenţi cu căruţa.

Doi dintre poliţişti au pornit în urmărirea sa. După aproape un kilometru, pentru că suspectul nu s-a supus somaţiilor verbale, unul dintre oamenii legii a făcut uz de armamentul din dotare şi a tras şase focuri în plan vertical şi cinci în direcţia căruţei, calul fiind împuşcat mortal.

Apoi, bărbatul urmărit s-a îndreptat înspre poliţişti, înarmat cu un cuţit tip briceag şi o şurubelniţă. Somat di nou să se oprească, acesta şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care unul dintre poliţişti a fost nevoit să facă uz de armament, trăgând trei cartuşe în plan vertical şi unul în direcţia suspectului.

Rănit la piciorul drept, acesta a fost imobilizat şi identificat. Este vorba despre C. Constantin, de 40 de ani, din oraşul Fundulea, judeţul Călăraşi, cunoscut cu antecedente penale.

Suspectul a fost transportat imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Bucureşti, unde i s-a pus diagnosticul ,,plagă împuşcată 1/3 distală gambă dreaptă şi fractură 1/3 distală oase gambă dreapta”, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol. C. Constantin se află sub paza Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Constanţa.

De precizat că, în căruţă, poliţiştii au găsit 74 de transformatoare de 300 W, din componenţa instalaţiilor de dirijare şi semnalizare feroviară, în valoare de aproximativ 35.000 lei, foarfece pentru metale tip ,,gură de lup”, o lanternă, iar pe sol, la o distanţă de aproximativ 10 metri de locul în care fusese oprit atelajul, o şurubelniţă, în lungime de 40 de centimetri şi un cuţit tip briceag, în poziţia deschis, cu lama de 15 centimetri. Toate acestea au fost ridicate în vederea cercetărilor.

La sediul Poliţiei a fost condus pentru cercetări şi fratele lui C. CONSTANTIN, C. GHEORGHE, de 35 de ani, din Fundulea, cunoscut cu antecedente penale, care a fost găsit de unul dintre poliţişti în zona depozitului, în timpul urmăririi căruţei, şi care nu îşi justifica prezenţa în acel loc.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi furt calificat, urmând a se dispune măsurile legale.