În judeţul Călăraşi activează două organizaţii masonice

masoneria CalarasiConform cotidianului Ziua de Constanţa pe teritoriul judeţului Călăraşi ar activa doua organizaţii masonice, la fel ca şi în Ialomiţa. Judeţul Giurgiu are doar o organizaţie masonică.

Primul loc, în regiunea de S-E a României o deţine judeţul Constanţa, cu 20 de organizaţii care respectă dogmele masoneriei.

Conform Constituţiei Marii Loji Naţionale A României, nimeni nu poate deveni Francmason înainte de a împlini vârsta de 21 ani cu excepţia fiilor de masoni care pot fi iniţiaţi după împlinirea vârstei de 18 ani.

Pentru a putea fi iniţiat, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
– să creadă în Marele Arhitect al Universului şi în nemurirea sufletului;
– să fie bărbat liber şi de bune moravuri, să aibă o bună reputaţie şi purtări ireproşabile;
– să aibă mijloace onorabile de existenţă precum şi cultura şi aptitudinile necesare pentru a înţelege şi aprofunda învăţăturile masonice;
– să aibă un simţ deosebit al cinstei şi onoarei.

Site-ul Marii Loje Naţionale a României precizează că „francmasoneria este un ordin iniţiatic tradiţional şi universal fondat pe Fraternitate. Ea constituie o alianţă de oameni liberi şi de bune moravuri, de toate rasele, de toate naţionalităţile şi aparţinând tuturor religiilor.
Francmasoneria are drept scop perfecţionarea Umanităţii. În acest sens, francmasonii se recunosc Fraţi şi îşi datorează ajutor şi asistenţă, chiar în situaţiile de pericol din viaţă. Ei trebuie să acorde ajutor oricărei persoane aflate în pericol.”

Unii au citit și asta: