in

În judeţul Călăraşi, şomajul a ajuns la 9,2%

In judetul Calarasi, rata şomajului in luna ianuarie a anului 2009 a fost de 5,66%, numarul total de someri corespunzator acestei rate fiind de 6037 persoane, din care 1787 persoane someri indemnizati si 4250 persoane fiind someri neindemnizati, anunţă AJOFM Călăraşi.

Pe parcursul anului, rata somajului a crescut, ajungand la sfarsitul lunii decembrie 2009 la 9,2 %. Numărul total de someri corespunzator lunii decembrie a fost de 9861 persoane, din care 4968 persoane sunt someri indemnizati, iar 4893 persoane sunt someri neindemnizati.

Se constata pentru prima oara, in decembrie 2009, ca numarul somerilor indemnizati depaseste numarul somerilor neindemnizati. Somajul s-a mentinut mai ridicat in randul barbatilor – 6231 persoane, adica 63% din totalul somerilor inregistrati.

Urmare a concedierilor colective, numărul de şomeri indemnizaţi a crescut, ceea a dus la o crestere a  ratei şomajului la nivelul judeţului. Aceasta crestere se datoreaza intreruperii sau reducerii activitatii societatilor cu profil agricol si profil constructii. Pentru a fi sprijiniti in cautarea unui loc  de munca, somerii beneficiaza de  servicii de mediere a muncii, informare si consiliere profesionala, formare profesionala.” a precizat Rares  Ionescu, director coordonator al AJOFM Calarasi.

69 de locuri vacante în judeţul Călăraşi, la început de an

Bolnavă psihic dispărută de acasă