in

În sfârşit: Maternitatea din Călăraşi funcţionează din nou

După 8 luni de inactivitate, maternitatea de la Călăraşi este din nou funcţională, femeile din municipiul reşedinţă de judeţ şi comunele apropiate nemaitrebuind să trăiască stresul găsirii unor unităţi în alte judeţe.

Începând de astăzi, maternitatea de la Călăraşi intră în program normal de activitate. Maternitatea a fost închisă la sfârşitul lunii august a anului trecut după ce autorităţile medicale ale judeţului au hotărât reabilitarea şi igienizarea generală din cadrul secţiilor de maternitate şi neonatologie, în urma apariţiei unui focar de infecţie cu Klebsiella pneumonia sever.

Managerul Spitalului judeţean de Urgenţă Călăraşi, Ion Sfetcu, ne-a precizat că, lucrările de reabilitare, executate de firma olteniţeană Colt S.A., au costat peste 18 miliarde de lei vechi, 4,7 miliarde lei venind de la Consiliul judeţean Călăraşi,  restul sumei fiind asigurată de Ministerul Sănătăţii.

Noutatea de la maternitatea din Călăraşi o constituie, acum, sistemul rooming – mama stă alături de copil, lângă paturile femeilor fiind amplasate acum pătuţuri pentru nou-născuţi.

În momentul de faţă, maternitatea are o capacitate de 25 de locuri, amplasate în saloane cu trei şi două paturi.

Fiecare salon are toaletă proprie, cu duş şi cădiţă pentru îmbăierea nou-născutului. Banii fiind totuşi puţini nu s-a putut asigura şi schimbarea mobilierului acesta fiind doar recondiţionat, directorul Sfetcu spunând că vis-a-vis de acest subiect are, în momentul de faţă, doar promisiuni.

Preotul care a călcat o femeie pe trecerea de pietoni era sub influenţa băuturilor alcoolice

Deputat Nicolăescu: “Domnule Prim-Ministru, trebuie să vă asumaţi genocidul împotriva poporului român!”