În timp ce hoţii bântuie înarmaţi, prin Călăraşi, Poliţia amendează proprietarii de magazine care nu-şi baricadează proprietăţile

gratiiÎn loc să-i prindă pe infractorii care terorizează municipiul Călăraşi de bună vreme, poliţiştii s-au apucat de un război mai uşor de câştigat. Mai uşor de câştigat şi pentru poliţiştii supraponderali care nu trebuie să mai alerge după hoţi. Bravii apărătorii ai legii şi-au găsit obiectul muncii: au început să-i amendeze pe proprietarii de magazine care nu şi-au baricadat unităţile cu gratii şi tot felul de sisteme anti-efracţie.

Oamenii sunt nedumeriţi şi se întreabă de ce mai este nevoie de Poliţie, plătită din bani şi impozite, din moment ce trebuie să se apere singuri de hoţi?! Dar haideţi să vedem despre ce este vorba:

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călăraşi au organizat în urmă cu câteva zile o acţiune pe linia prevenirii furturilor din societăţi comerciale şi respectării prevederilor Legii 333/2003, în zona Str. Bucureşti – Tronson  Volna -Piaţa Centrală, din Municipiul Călăraşi, anunţă Biroul de presă al IPJ Călăraşi.

Au fost verificate 28 de societăţi comerciale, administratorii unităţilor economice fiind instruiţi pe bază de proces-verbal cu privire la modul de asigurare a pazei bunurilor şi valorilor monetare, pentru neregulile constatate poliţiştii aplicând şi 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei potrivit Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Exemple:
– S. MARIANA, administratorul unei societăţi comerciale din Călăraşi (magazin de confecţii de damă), nu a luat măsuri de asigurare  a societăţii cu gratii, grilaje, sistem tehnic antiefracţie, fiind sancţionată conform Legii 333/2003
– P. ELENA, administratorul unei societăţi comerciale, a fost sancţionată contravenţional pentru că nu a luat măsuri de asigurare cu sisteme antiefracţie a magazinului societăţii.

Unii au citit și asta:

4 Comentarii

  1. Nenea jurnalistu, pai e greu sa cercetezi, sa cauti infractorii… si de multe ori pedeapsa pe care o primesc este privarea de libertate (deci politia ar trebui depuna mult efort si nu ar cistiga nimic)! Pe de alta parte, ca sa gasesti magazine trebuie doar sa te plimbi pe strada si daca aplici amenzi, intra banu la buget, se maresc salariile politienilor, se dau prime si stimulente, etc.

  2. Exact! Ionel are maaaaaaaaaaaare dreptate! In loc sa umbli dupa hoti, te dai la pagubasi! E usor sa patrulezi pe strazi, fara masini? E noapte, e frig, ploua! La fel ca rutiera: de ce sa dirijeze circulatia in locurile aglomerate, in special dimineata? Stau la panda, ba o amenda, ba o alta aia.. Trai nineaca, dar ne dam politisti!

  3. DEMISIILE PE MASA! SA LASE LUMEA SA LUCREZE SA INTRE LA MUNCA CU HOTII, APROPOS S/AU INTORS ,,SUSPECTII,, PE AUTOBUZE LA CIORDIT?
    MASCAREA INCOMPETENTEI SE NUMESTE, SUNT SLABI RAU DE TOT SI HOTII I AU MIROSIT CA S SLABI SI INTRA IN BRINZA. SA FIE DEMISI, SUNT FOARTE PUTINI BUNI ACOLO, SUNT O GRAMADA DE USCATURI, APROPOS, CUM SE POATE SA SICANEZE PATRONII SI MAGAZINELE CU ,,GAINARII,, DIN ASTEA IEFTINE.
    SA OMORI GAINA CARE FACE OUA E PERICULOS, SAU AU EI ALTE GAINI CU OUA DE AUR? OR FI ALEA PRODUCTIVE, ORICUM E O GAINARIE IEFTINA, RUSINE!!!!!!!! PATRONII SICANATI AR TREBUI SA LE CEARA DAUNE , IN OCCIDENT SE NUMESTE HARTUIRE…

  4. NIMENI NU VEDE NIMIC?DE VINA SUNTEM NOI TOTI CARE VEDEM NEMERNICIILE DAR CAND VINE POLITIA NIMENI NU A VAZUT NIMIC.MINT NU ESTE ASA?LASILOR.VOI ASTIA DE DATI VINA PE POLITIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*