În timp ce hoţii bântuie înarmaţi, prin Călăraşi, Poliţia amendează proprietarii de magazine care nu-şi baricadează proprietăţile

gratiiÎn loc să-i prindă pe infractorii care terorizează municipiul Călăraşi de bună vreme, poliţiştii s-au apucat de un război mai uşor de câştigat. Mai uşor de câştigat şi pentru poliţiştii supraponderali care nu trebuie să mai alerge după hoţi. Bravii apărătorii ai legii şi-au găsit obiectul muncii: au început să-i amendeze pe proprietarii de magazine care nu şi-au baricadat unităţile cu gratii şi tot felul de sisteme anti-efracţie.

Oamenii sunt nedumeriţi şi se întreabă de ce mai este nevoie de Poliţie, plătită din bani şi impozite, din moment ce trebuie să se apere singuri de hoţi?! Dar haideţi să vedem despre ce este vorba:

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călăraşi au organizat în urmă cu câteva zile o acţiune pe linia prevenirii furturilor din societăţi comerciale şi respectării prevederilor Legii 333/2003, în zona Str. Bucureşti – Tronson  Volna -Piaţa Centrală, din Municipiul Călăraşi, anunţă Biroul de presă al IPJ Călăraşi.

Au fost verificate 28 de societăţi comerciale, administratorii unităţilor economice fiind instruiţi pe bază de proces-verbal cu privire la modul de asigurare a pazei bunurilor şi valorilor monetare, pentru neregulile constatate poliţiştii aplicând şi 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei potrivit Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Exemple:
– S. MARIANA, administratorul unei societăţi comerciale din Călăraşi (magazin de confecţii de damă), nu a luat măsuri de asigurare  a societăţii cu gratii, grilaje, sistem tehnic antiefracţie, fiind sancţionată conform Legii 333/2003
– P. ELENA, administratorul unei societăţi comerciale, a fost sancţionată contravenţional pentru că nu a luat măsuri de asigurare cu sisteme antiefracţie a magazinului societăţii.

Unii au citit și asta: