Încă două unităţi SMURD în jud. Călăraşi: Budeşti şi Chiselet (Galerie FOTO)

Joi, 21 februarie, în localităţile Budeşti şi Chiselet au avut loc festivităţile de inaugurare ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) , în prezenţa Secretarului de Stat în Ministerul Sănătăţii – dr Raed Arafat şi a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – general Ioan Baş.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat: „Vreau să încep prin a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru că ne-a trimis în România un tânăr care să studieze medicina. Tânărul Arafat, care cu mulţi ani în urmă, a studiat medicina în România, s-a lipit de România şi a devenit un român adevărat şi pasionat de meseria lui.

Îi mulţumim pentru că a devenit român şi este român de-al nostru. Cred că primul pas pe care l-am făcut spre Europa este crearea acestui SMURD, care, la nivel naţional, a devenit o operă de artă, care, încet, dar nu peste mult timp, va fi definitivat şi în judeţul Călăraşi.
Avem şapte centre SMURD, probabil că vom mai face unul sau două şi în acest an, iar SMURD Călăraşi se va integra în SMURD-ul naţional ca un echipaj complet.

Domnule Arafat, domnule general, domnule inspector-şef, vă mulţumesc că daţi atenţie cetăţenilor din judeţul Călăraşi, având grijă de ei în fiecare clipă. Sunt alături de dumneavoastră şi vă garantez că, tot timpul, Consiliul Judeţean Călăraşi va fi un sprijin pentru activitatea dumneavoastră.”

Colonel Daniel Popa, inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a declarat: „Aş vrea să-i mulţumesc domnului preşedinte Răducu Filipescu pentru sprijinul acordat şi pentru sprijinul promis pentru operaţionalizarea a cel puţin încă unei substaţii SMURD, care ar fi necesară în oraşul Fundulea.
Am reuşit, prin operaţionalizarea celor două unităţi SMURD de la Budeşti şi Chiselet, să asigurăm şi în această parte a judeţului un răspuns operativ şi eficient la nevoile cetăţenilor, să creştem calitatea serviciilor asigurate.”

Unii au citit și asta: