Încă un proiectil exploziv, descoperit de un bărbat din Borcea

Un bărbat din comuna Borcea a descoperit un proiectil exploziv de calibru 80 mm (muniţie rămasă neexplodată) în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie.

În data de 31.07.2020, ora 10.05, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Borcea, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 80 mm (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un cetăţean în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

În urmă cu 2 zile, un alt bărbat, tot din comuna Borcea, a descoperit un proiectil exploziv de calibru 75 mm (muniţie rămasă neexplodată) în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie.

Unii au citit și asta: