in

Încă un autotren bulgăresc ieşit de pe şosea

În data de 22.02.2010, ora 19.12, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat de producerea unui accident rutier pe DN 21, km 128 + 800 (la aproximativ 2 km de intrarea în municipiu), în care a fost implicat un autotren marca „SCANIA”(înmatriculat în Bulgaria şi condus de un cetăţean bulgar), care părăsise partea carosabilă rămânând suspendat în pământul moale de pe marginea drumului.

Echipajele specializate din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi compuse din: 1 Renault Midlum (descarcerare), A.C.I. DAC 444 T(autocamion de intervenţie), Mercedes Vito (echipaj de prim ajutor SMURD) au ajuns la locul accidentului la orele 19.18, constatând următoarele: autotrenul era încărcat cu 23 de tone  de uree (îngrăşământ chimic), nefiind identificate persoane rănite şi nici scurgeri de combustibil.

Echipajele I.S.U. Călăraşi au luat măsuri imediate pentru: decuplarea bornelor de la acumulatorul autotrenului, iluminarea zonei, realizarea unui dispozitiv de intervenţie pentru protecţie şi pentru tractarea autotrenului cu autocamionul de intervenţie (ACI DAC 444 T) şi două utilaje (1 ATB şi o WOLA), aparţinând Secţiei de Drumuri Naţionale Călăraşi.

Deoarece nu s-a reuşit tractarea autotrenului, echipajele I.S.U. fiind retrase din dispozitiv la orele 23.20, acesta a rămas la locul intervenţiei sub supravegherea unui echipaj al Jandarmeriei, în această dimineaţă intervenindu-se cu o macara pentru deblocarea autotrenului.

Citiţi:  TIR bulgăresc răsturnat la Chiciu