in ,

Încă un deces de gripă AH1N1 la Călăraşi

Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi a anunţat, azi, cel de-al doilea deces confirmat prin gripa A/H1 pandemică în judeţul Călăraşi.

Pacientul a fost plecat in Spania, unde a şi prezentat debutul bolii pe data de 01-01-2010. În data de 03-01-2010 acesta se întoarce în ţară şi se internează la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, unitate unde se emite diagnosticul de suspect gripă, se instituie tratament cu antivirale si se prelevează exudat nazofaringian. Investigaţiile de laborator confirmă infecţia cu virus gripal A/H1 pandemic.

Dr.Camelia Truica Medic primar epidemiolog menţionează că de la internare pacientul a prezentat forma severă şi a necesitat ventilaţie mecanicţ. Sub tratament antiviral cu Oseltamivir şi Zanamir exudatele nazofaringiene s-au menţinut pozitive pentru virusul gripal A/H1 pandemic , starea generală s-a alterat şi pacientul a decedat.

Direcţia de Sănătate Publică anunţă că pacientul a prezentat ca factor de risc ciroza hepatica de etiologie mixtă (infecţie cu virus hepatic B si etanolică).