Încă un proiectil exploziv, găsit de o persoană din Ștefan Vodă

O persoană din comuna Ștefan Vodă a descoperit un proiectil exploziv de calibru 160 milimetri (muniţie rămasă neexplodată) în grădina din propria gospodărie, în timp ce efectua săpături.

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

În data de 06.04.2020, ora 12.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Ștefan Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 160 milimetri.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către o persoană în timp ce efectua lucrări în grădina din propria gospodărie.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Unii au citit și asta: