Incendiu la acoperișul unei case din Plumbuita

În data de 22.01.2020, ora 00.54, două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze în localitatea Plumbuita, comuna Tămădău Mare,pe strada Principală, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuințe proprietate privată.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă și cu fum dens la nivelul podului şi acoperişului casei, pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați, fiind cuprinse de flăcări mai multe bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Exista pericolul ca flăcările să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au ajuns rapid la locul intervenției și au împiedicat propagarea arderii.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 30 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu din componenţa instalaţiei electrice din podul locuinţei.

În urma incendiului, au ars bunuri materiale și elemente din structura acoperişului, fiind înregistrate pagube în valoare de 3.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 100000 de lei.

Totodată, la această intervenție s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD, însă nu a fost necesară intervenția acestuia.

Unii au citit și asta: