Sfântă Maria cu necaz. Incendiu pe str. Muşeţelului (Galerie FOTO)

Zi de sărbătoare. Sfânta Maria. Se apropie ora prânzului şi oamenii se pregătesc să se aşeze la masă alături de membrii familiei, prieteni, invitaţi. Liniştea din blocul J30, str. Muşeţelului din Călăraşi, este spartă de larmă. Curioşii deschid uşa la apartament şi odată cu strigăte de panică, în casă pătrunde, neinvitat, un fum greu, negru, înecăcios.

Pericolul începe să fie sesizat şi de oamenii din apropiere, unii îşi aduc aminte că au copii în casă. Pe casa scării, fumul s-a făcut stăpân, face să usture ochii iar respiraţia devine aproape o misiune imposibilă. Un bărbat reuşeşte să-şi scoată copiii afară, înainte să priceapă ce se întâmplă şi de unde vine fumul.

Apar, rapid, şi pompierii. Nu se mai poate pătrunde pe scara blocului fără mască şi tub de oxigen. S-a localizat incendiu. Etajul 4, la o femeie pe care oamenii o acuză că neglijenţa ei i-a băgat în necaz. “Vinovata” seamănă cu un câine încolţit de hingheri, ar riposta dar n-are loc de scăpare, toată lumea ţipă la ea, încep îmbrâncelile, un poliţist intervine să o scoată pe femeia speriată din mâinile vecinilor turbaţi de supărare.

O altă femeie plânge şi ţipă că are în casă pe mama ei şi doi copii. La etajul 4. Chiar lângă apartamentul de unde a început dezastrul. Pompierii reuşesc să intre, îi scot pe cei făcuţi prizonieri de fumul de pe casa scării. O abulanţă şi o autospecială SMURD pleacă urgent către spital. Intoxicaţie acută cu monoxid de carbon. S-ar putea să nu fie grav.

Primele cercetpri arată că de vină ar fi o candelă lăsată nesupravegheataă.

Incendiul este stins. Rămâne un fum care nu ştii de unde iese şi un miros despre care oamenii cred că nu vor scăpa de el nici în două luni. Pompierii care şi-au terminat treaba ies afară din bloc. Au feţele negre şi scuipă bucăţi de funingine. Sunt încruntaţi dar îi simt bucuroşi. Au fost salvaţi toţi oamenii. Rămân necazurile celor afectaţi de incendiu. Sărbătoarea s-a mutat pe altă stradă…

© Foto:  infomuntenia.ro – Preluarea interzisă

Unii au citit și asta: