Încep înscrierile pentru proiectele RO SMART în Țara lui Andrei

Pe 2 aprilie 2019, se va da startul înscrierilor pentru proiectele RO SMART în Țara lui Andrei.

Aflată deja la a 2-a ediție, RO SMART în Țara lui Andrei caută acele proiecte inovatoare care prin tehnologie și digitalizare rezolvă probleme din comunități, îmbunătățesc calitatea vieții cetățenilor, eficientizează consumul de resurse și accesul la serviciile publice, sau reduc cheltuielile publice.

Pentru a crește comunitățile din România, se caută proiecte care își propun să folosească tehnologia prin aplicații, inteligență artificială, Internet of Things, robotică, automatizare în 5 domenii cheie: educație, sănătate, mediul înconjurător, transport și infrastructură.

În competiţie se pot înscrie organizaţii neguvernamentale, instituții publice, autorități ale administrației publice locale sau unități și instituții de învățământ din sistemul de stat din orice localitate din România.

Persoanele fizice se pot înscrie în competiție în parteneriat cu una dintre entitățile menționate anterior.

Perioada de înscriere a proiectelor în competiție este 2 aprilie – 27 mai 2019 (ora 13:00).
Urmează verificarea eligibilității proiectelor înscrise: 27 mai – 4 iunie.

În perioada 5-19 iunie 2019, are loc votul public pe www.taraluiandrei.ro, până la ora 23:59
Ponderea votului public este de 20% din punctajul final, iar a evaluării juriului este de 80%. În urma punctajului obținut în prima etapă de evaluare, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra în etapa finală – pitching day.

Evaluarea juriului are loc până pe 23 iunie, urmând ca semifinaliștii să fie anunțați pe 24 iunie.

Evaluarea proiectelor semifinaliste are loc în perioada 25-27 iunie, urmând ca ziua exactă să fiecomunicată cu cel puțin o săptămână înainte.
Inițiatorii vor susține o prezentare a proiectului în fața juriului (față în față sau online) și vor răspunde întrebărilor acestuia. În urma prezentării, juriul va reevalua proiectele ajunse în această etapă și va fi stabilit clasamentul final.

Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 28 iunie.

RO SMART în Țara lui Andrei a finanțat în ediția 2018 cu 400.000 euro zece proiecte care au demonstrat că prin tehnologie pot aduce viitorul în prezent.

Unii au citit și asta: