Începe Festivalul Național de Teatru ”Ștefan Bănică”

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează în perioada 8 – 10 noiembrie 2018, Festivalul Național de Teatru ”ȘTEFAN BĂNICĂ” – ediția a XVI – a.

Pe scena ”Barbu Știrbei” vor evolua trupe de teatru din Panciu, Constanța, Lugoj și trupele proprii ale Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași – ”Aurel Elefterescu” și ”Trepte”.

Ultima ediție a acestui festival, cea cu numărul XV, a avut loc în anul 2010, pentru ca un an mai târziu, în 2011, evenimentul teatral ce trebuia să se desfășoare la Călărași a fost inclus în Calendarul de Proiecte și Programe al CJCC, dar nu se cunosc motivele pentru care s-a renunțat la organizarea lui, în anii următori renunțându-se definitiv la acest proiect.

Anul acesta, la propunerea managerului CJCC, Mihaela Petrovici, și cu sprijinul președintelui Consiliului Județean, Vasile Iliuță, și al consilierilor județeni, festivalul a fost readus în calendarul cultural al județului.

Pe tot parcursul festivalului de teatru, intrarea este liberă.

Programul, pe zile:

Joi, 8 noiembrie
Spectacole trupe liceeni:
– ora 16:00 Trupa de teatru Protha, Panciu: «O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții», de Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfirloagă

Spectacole trupe studențești:
– ora 18:30 Trupa de teatru a Facultății de Arte din cadrul Universității «Ovidius», Constanța:
«Zbor deasupra unui cuib de cuci», de Ken Kesey
Scenariul: Marius Oltean
Regia: Daniela Vitcu

Vineri, 9 noiembrie
– ora 10:00
«Pinocchio», de Carlo Collodi (Teatrul Municipal «Traian Grozavescu» Lugoj) – spectacol de Dan Mirea

– ora 16:00
«Animale», de Alex Vlad, dupa o idee de Edward Albee (Trupa de teatru Aurel Elefterescu, a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași)
Regia : Alex Vlad

– ora 18:30
«Balul», de William Shakespeare (Teatrul Municipal «Traian Grozavescu» Lugoj)
Regia: Sorin Misiriantu

Sâmbătă, 10 noiembrie

– ora 10:30 Ateliere teatrale: – prof.univ.dr. Daniela Vitcu și asist.univ. Ionuț Dulgheriu

– ora: 12 :00
«Sabia Creștinătății», de Elena Dinu Gavrilă – un specatcol de Comănescu Niculina (Trupa Giganții a Școlii Gimnaziale nr.1, Cuza Vodă)

– ora: 17:00
«Eu când vreau să fluier, fluier», adaptare după Andreea Vălean, un spectacol de Ștefan Nițu (Trupa de teatru Trepte, Călărași)

Unii au citit și asta: