Incidente electorale în judeţul Călăraşi: Alegători mituiţi cu bani şi cadouri, morţi trecuţi pe listele de vot

subinspector Ramona TudorJudeţul Călăraşi se prezintă pe un loc fruntaş, în ţară, din punct de vedere al neregulilor legate de alegerile prezidenţiale, până la ora 13 fiind raportate 32 de incidente electorale. Subinspector Ramona Tudor (foto), purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi, ne dă câteva exemple:

– Un membru în biroul electoral al secţiei de votare 49 din mun. Călăraşi, a sesizat la ora 08,30 că în jurul secţiei sunt persoane care distribuie bileţele unor cetăţeni, indicându-le un candidat la preşedinţie cu care să voteze.

– Un poliţist de la postul de poliţie Ciocăneşti s-a sesizat din oficiu la ora 09,30 cu privire la faptul că P. Ştefan, din municipiul Călăraşi, a transportat cu un autoturism 4 persoane care au votat la secţia specială nr. 114 S Ciocăneşti, fiind suspectaţi că au dezlipit timbrul autocolant.

– O persoană anonimă din oraşul Fundulea sesizează la ora 09,50 că două persoane din Fundulea strigă pe stradă, promiţând suma de 200 lei pentru ca cetăţenii să voteze un anumit candidat la preşedinţie.

– A. Stanciu, din Comuna Curcani, sesizează că 50 de autovehicule transportă persoane pentru exercitarea dreptului de vot, iar la un bar din localitate se oferă băuturi alcoolice şi bani.

– Subprefectul judeţului Călăraşi sesizează la ora 10,10 faptul că la în apropierea secţiei nr. 50 Călăraşi din zona oborului duminical, simpatizantul unui partid oferă sume de bani cetăţenilor pentru a vota un anumit candidatul la preşedinţia României.

– N. Ion, din Comuna Frumuşani, sesizează că mai multe autovehicule transportă persoane din comuna Frumuşani către comuna Glina, judeţul Ilfov, cu intenţia de a vota, contra sumei de 180 – 200 lei. Informaţia a fost transmisă la I.P.J. Ilfov.

–  La ora 11,00, un senator de Călăraşi sesizează că în comuna Dor Mărunt, sat Dâlga, mai multe autoturisme, fără a le nominaliza, transportă persoane la secţiile de votare, iar conducătorii acestora nu posedă permis de conducere.

– O persoană anonimă sesizează la ora 11,25 că o persoană interceptează cetăţeni în zona Măgureni din Călăraşi, care şi-au exercitat dreptul de vot, le solicită actul de identitate, se deplasează apoi în spatele unui bar din apropiere, de unde ia sume de bani şi le înmânează alegătorilor.

– I. Marinela, din Comuna Valea Argovei, sesizează la ora 11,25, că în ziua de 21.11.2009, o persoană necunoscută a luat de la mai multe persoane seria şi numărul actelor de identitate, indicându-le să voteze un anumit candidat, comunicându-le că pe 22.11.2009, va veni în Comuna Valea Argovei şi le va aduce cadouri.

– T. Gheorghe, din Comuna Lupşanu, sat Plevna, sesizează la ora 11,30 că şi-a exercitat dreptul de vot, constatând că pe lista permanentă se afla înscris tatăl său, decedat din 1983.

– Prefectul judeţului Călăraşi sesizează la ora 11,50 că la secţia de votare nr. 75 Fundulea, o persoană îndeamnă cetăţenii să voteze cu un anumit candidat.

Unii au citit și asta: