in

Infracțiuni la regimul armelor și munițiilor: Doi bărbați din Călărași au fost reținuți

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cercetează doi bărbați pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Miercuri, 21 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Călărași și comuna Roseți, judeţul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În urma perchezițiilor, a fost găsită o armă neletală, de tir sportiv, deținută, fără drept, de un bărbat, în vârstă de 54 de ani.

De menționat, în perioada 2019-2022, arma în cauză a fost deținută și purtată pe raza municipiului Călărași, județul Călărași, de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Călărași, fără respectarea prevederilor incidente regimului armelor și munițiilor.

În urma interogării Registrului Național al Armelor Integrat a rezultat faptul că bărbatul de 39 de ani figurează cu dreptul de deținere, port și folosire arme și muniții anulat din data de 31.08.2022, iar bărbatul de 54 de ani nu figurează ca persoană fizică autorizată pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor.

De asemenea, arma găsită nu figurează înscrisă în circuitul civil și nu face parte din categoria armelor pierdute sau sustrase.

Arma a fost ridicată pentru cercetări în vederea stabilirii în concret a categoriei din care face parte și clarificarea tuturor aspectelor legate de trasabilitatea acesteia.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.