Intervenții rapide ale pompierilor, pentru salvarea gospodăriilor din Oltenița

În urma ploilor torenţiale abundente ce au căzut în zona de vest a judeţului într-un interval scurt de timp în după amiaza zilei de 29 iunie a.c., dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat despre producerea mai multor inundaţii de gospodării cetăţeneşti în municipiul Olteniţa, existând risc de inundare a mai multor locuinţe.

Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au intervenit cu autospecialele şi motopompele din dotare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, care au fost afectate.

Din cauza apei acumulate în exces în respectivele gospodării, exista riscul ca pereţii exteriori (construiți din chirpici) ai mai multor locuinţe să se surpe din cauza infiltraţiilor, însă prin intervenţiile lor, salvatorii au reuşit să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale inundaţiilor.

Astfel, pompierii militari din cadrul I.S.U. Călăraşi au fost angrenaţi timp de 3 ore în misiuni contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor afectate de precipitațiile abundente.

Unii au citit și asta: