VIDEO | Ce a spus Sergiu Nicolaescu la Călăraşi

Vestea dispariţiei dintre noi a lui Sergiu Nicolaescu ne-a făcut să căutăm urme ale marelui actor în vieţile noastre.
L-am găsit în amintirile noastre din filme de acţiune, din filme de dragoste, istorice ori poate chiar în amintiri din viaţa noastră.

La Călăraşi, Sergiu Nicolaescu a venit ultima dată în anul 2005, la Festivalul Naţional de Film „7 arte”. Angajată a Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, Cornelia Botka, păstrează, cu emoţie, amintirea momentului în care i-a oferit flori marelui actor şi regizor, după rularea filmului „Orient Expres”. Alături de pozele pe care le-a postat pe Facebook, Cornelia Botka a scris: “Îmi voi aminti cu drag de MAESTRU…”

Un cameraman inimos, Florian Vâlsan, a scurmat, printre amintiri şi mii de ore filmate, şi a găsit şi postat pe YouTube filmarea interviului pe care Marcela Simionof l-a luat lui Sergiu Nicolaescu pentru Radio Voces Campi.

Venind vorba de eroul filmului Orient Expres, pe care Sergiu Nicolaescu l-a jucat magistral, maestrul a recunoscut: „Are elemente din viaţa mea. Personajul îmi seamănă oarecum. Am spus oarecum pentru că în nici un caz nu pot sfârşi în stilul în care a sfârşit el. Sunt luptător, nu mă aşez în faţa trenului în nici un caz.”

Entuziasmată de privilegiul de a sta de vorbă cu unul dintre maeştrii filmului românesc, după ce i-a smuls un autograf în carnetul de reporter, angajata radioului a spus: „Sper să mai veniţi în Călăraşi.”
”Da, în secolul acesta…”- a spus Sergiu Nicolaescu.

Urmăriţi VIDEO cu interviul lui Sergiu Nicolaescu la Călăraşi


 

Unii au citit și asta: