Invăţământul din Călăraşi: elevii nu mai au chef de şcoală, se încaieră şi nu-şi mai respectă profesorii

 

foto: puterea.ro

Un raport privind starea învăţământului în judeţul Călăraşi arată o tendinţă îngrijorătoare: elevii nu mai au chef de învăţat, se bat în şcoală şi nici profesorii nu mai sunt respectaţi.

Un document de analiză a stării învăţământului călărăşean, în perioada 2011-2012, semnalează că absenteismul, abandonul şcolar şi violenţa în şcoli au căpătat proporţii alarmante.

În perioada raportată, Inspectoratul Şcolar Călăraşi a contabilizat peste un milion de absenţe adunate din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Raportat la numărul total de elevi din judeţ, aproximativ 37.000, reiese, statistic vorbind, că fiecare elev a lipsit de la şcoală mai bine de o lună.

Îngrijorător este şi fenomenul violenţei în şcoli, raportul pe această temă aruncând o culoare sumbră peste starea învăţământului călărăşean:
– Violenţă verbală şi psihologică (expresii jignitoare, tachinare ironizare, denigrare, ameninţare, hărţuire) – 319 cazuri
– Violenţă fizică (bruscare, împingere, lovire, rănire ) – 176 cazuri
– Comportament care intră sub incidenţa legii(furt) – 9 cazuri
– Ofensă adusă statutului/autorităţii cadrului didactic (limbaj sau conduită
ireverenţioasă, atitudine provocatoare, sfidătoare) – 148 cazuri
– Comportament deviant în relaţie cu şcoala (întârzierea la ore, părăsirea clasei în timpul orei şi orice alt comportament ce încalcă Regulamentul Şcolar) – 234 cazuri

Unii au citit și asta: