in

Investiţii de 15,2 milioane de euro în porturile din Călăraşi şi Olteniţa

apdf-giurgiuPorturile din Călăraşi şi Olteniţa vor fi, în următorii aproximativ şapte ani, beneficiarele unei investiţii totale de 15, 2 milioane de euro. La Călăraşi se vor investi 8,7 milioane de euro iar la Olteniţa 6,5 milioane de euro.

Operaţiunile sunt parte dintr-un program amplu, cu finanţare europeană, desfăşurat de Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, care cuprinde investiţii importante în dezvoltarea şi modernizarea porturilor din Moldova Veche, Drobeta Turnu Severin, Calafat, Giurgiu, Olteniţa, Călăraşi şi Cernavodă. Valoarea totală a proiectului este de 175 de milioane de euro.

Dănuţ Ofiţeru, directorul Companiei Naţionale de Administrate a Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu spune că, în urmă cu doi ani, nimeni în afară de echipa de proiect, n-ar fi crezut că o companie românească poate să obţine fonduri direct de la Comisia Europeană. Directorul CN APDF Giurgiu mai precizează că proiectul este unic în România, o dată prin metoda de finanţare, apoi prin faptul că este prima strategie unitară de dezvoltare a şapte porturi româneşti la Dunăre, în ultimii 20 de ani.

www.infomuntenia.ro