ISU Călărași: Festivități organizate cu ocazia Ziua Pompierilor din România

Ziua Pompierilor din România: Luni, 13 septembrie 2021, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi-au sărbătorit ziua în incinta unităţii, alături de oficialităţi ale oraşului şi judeţului, cadre militare şi mulţi alţi invitaţi, care s-au bucurat de o serie de manifestări şi festivităţi, ce au avut în prim plan rememorarea actelor de bravură ale pompierilor militari de-a lungul timpului.

Au fost înaintaţi în gradul următor doi ofițeri, un maistru militar şi cinci subofiţeri, care s-au remarcat obţinând rezultate deosebite în activitatea profesională.

Au fost acordate diplome de apreciere cadrelor militare care au obţinut rezultate excepţionale în activitatea lor cotidiană, cât şi voluntarilor din programul „Voluntar din pasiune”.

Cu această ocazie, prefectul județului Călărași, Barbu Valentin, prezent la eveniment, a transmis un mesaj pompierilor călărășeni:
“Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, doresc să reamintesc îndelunga tradiție a acestei Arme și deopotrivă să îmi exprim aprecierea față de pompierii noștri, care prin curajul și dăruirea lor reușesc întotdeauna să îndeplinească, cu succes, misiunile dificile.
Nu putem vorbi de o meserie ci de o vocație, de o chemare altruistă și dispusă la sacrificiu personal!
Vă mulțumesc în numele tuturor călărășenilor pentru profesionalismul și devotamentul cu care serviţi comunitatea în fiecare zi.
La mulți ani și succes în toate misiunile! “

Unii au citit și asta: