in

ISU Călărași participă la etapa finală a Concursurilor Profesioniste pentru Situații de Urgență

Timp de trei zile, în perioada 21 – 23 septembrie, ISU Sibiu este gazda etapei finale a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediția 2022.

Echipele reprezentative din 12 județe (Bacău, Botoșani, Bihor, Bucureşti-Ilfov, Călăraşi, Constanța, Cluj Gorj, Ialomița, Mureș, Neamț și Sibiu) își demonstrează abilităţile şi experienţa profesională în cadrul celor patru probe de concurs: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4x100m” și „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

În cadrul competiției vor evolua și concurenții din inspectoratele pentru situații de urgență ale județelor Alba, Dolj, Iași, Prahova, Suceava, Timiș și Vâlcea, care au obținut timpul cel mai bun la proba duel.

Competiția se organizează anual şi are ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Programul concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste:
* Miercuri, 21.09.2022 – locația de desfășurare: Poligonul sportiv “Pompierul”, str. Maramureșului, Sibiu, începând cu ora 09:00 se dă startul probei “Scara de fereastră”;
* Joi, 22.09.2022 – locația: Stadionul Gaz Metan Mediaș, str. Stadionului, Mediaș, începând cu ora 09:00 se dă startul probei “Pista cu obstacole pe 100 metri”, începând cu ora 15:00 se dă startul probei “Ștafeta 4 x 100 m”
* Vineri, 23.09.2022 – locația: Stadionul Voința Sibiu, str. Vasile Cârlova nr.28 Sibiu, începând cu ora 09:00 se dă startul probei “Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”.

Vineri, la ora 15:00, are loc festivitatea de premiere, iar ulterior festivitatea de încheiere a competiţiei.