in

ISU Călărași reia campania “Salvator din pasiune!” Cum poți să te înscrii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași reia campania de recrutare de noi candidaţi în cadrul programului de voluntariat “Salvator din pasiune!”, campanie care se va desfășura pe parcurul lunii februarie 2024.

Având în vedere situația operativă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași își propune recrutarea de noi voluntari care să participe efectiv, alături de pompierii militari, la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii și altele) și în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Demersul ISU Călărași are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Dosarele complete ale candidaților vor fi înanintate către ISU Călărași, strada Oborului nr. 2, de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 sau prin email la adresa pregatire@isucalarasi.ro.

În urma analizei, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și furnizarea informațiilor despre activitățile viitoare.
Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenta ,,Barbu Ștribei” al judeţului Călărași (telefon 0242311818) sau accesând site-ul www.isucalarasi.ro.