in

ISU Călărași va avea 9 autospeciale noi pentru stingerea incendiilor

Săptămâna aceasta a avut loc conferința de deschidere a proiectului VIZIUNE 2020, evenimentul fiind marcat de semnarea a două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale pentru stingere a incendiilor.

Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

Mijloacele tehnice vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.

Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

Reînnoirea parcului auto reprezintă o prioritate, la nivel național, având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, înregistrându-se un număr mare de autospeciale de stins incendii cu o vechime de peste 20 de ani.

Din cele 476 de autospeciale de stingere achiziționate, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” Călărași vor ajunge nouă. Acestea vor înlocui autospecialele vechi din parcul auto al inspectoratului. 30 de ani vechime are cea mai folosită autospecială, încă funcțională la ISU Călărași.