ISU Calarasi va primi şase autospeciale pentru stins incendii şi descarcerare şi două ambulanţe SMURD

A fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul care are ca finalitate dotarea cu echipamente pentru situaţii de urgenţăa ISU Călăraşi.  Documentele au fost parafate  iar de la data de la începutul acestei luni  a demarat implementarea proiectului care va dura 12 luni, anunţă Biroul de Presă al Consiliului judetean Calarasi.

În perioada următoare, va fi organizată licitaţia pentru desemnarea furnizorului de echipamente care se va ocupa de livrarea şi de punerea în funcţiune a acestora, precum şi de instruirea personalului care va folosi autospecialele şi ambulanţele.

Punerea în practică a Proiectului “Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea Sud Muntenia” se va finaliza cu achiziţionarea unui număr total de 66 de echipamente specifice situaţiilor de urgenţă, care vor fi repartizate în judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.

Consiliul Judeţean Călăraşi va primi 3 autospeciale de capacitate mare şi 2 autospeciale de capacitate medie pentru lucrul cu apă şi spumă, 1 autospecială pentru descarcerări grele şi 2 ambulanţe de tip B2 (SMURD). După efectuarea recepţiei, instituţia va preda echipamentele, spre folosinţă, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” Călăraşi, care va selecta un număr de 140 de cadre proprii ce vor fi pregătite să lucreze cu noile maşini primite în dotare.

Finanţarea pentru implementarea Proiectului “Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea Sud Muntenia” a fost obţinută de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia”, din care face parte şi judeţul Călăraşi.

Valoarea totală a proiectului este de 49.995.241,99 lei (T.V.A inclus), din care contribuţia Consiliului Judeţean Călăraşi este de 119.988,02 lei, reprezentând cota-parte în proporţie de 1/7 din procentul de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. De asemenea, instituţia va suporta şi o parte din cheltuielile neeligibile şi T.V.A.-ul aferent, proporţia fiind aceeaşi – 1/7 din sumă, adică 1.142.776,23 lei.

Unii au citit și asta: