in

Îți place să stai picior peste picior? Află cât de benefic este pentru sănătate

Încrucişarea genunchilor este o poziţie foarte frecvent adoptată de oamenii care stau aşezaţi, iar mulţi dintre noi o facem în mod automat.

Această poziţie este elegantă si sexy şi de multe ori asociată cu ”feminitatea” şi ”fineţea”, dar mulţi dintre noi nu ştiu că poate avea unele consecinţe grave pentru sănătate şi corpurile noastre.

Ce se poate întâmpla cu corpul dumneavoastră dacă petreceţi prea mult timp cu un picior peste celălalt?

Menţinerea acestei posturi pentru mai multe ore poate duce la o afectiune numită paralizia nervului peronier sau paralizia peronieră. Acest lucru se poate întâmpla, de asemenea, dacă stai în aceeaşi poziţie pentru perioade prelungite de timp. Se pare că poziţia care provocă, cel mai probabil, paralizia nervului peronier este picior peste picior.

În 2010, diverse studii au demonstrat că atunci când stai pentru o lungă perioadă de timp, cu picioarele încrucişate, presiunea sângelui în corp creşte. Chiar dacă nu aveţi probleme cu tensiunea arterială, evitaţi această poziţie pentru o viaţă mai sănătoasă şi pentru a preveni alte tulburări ale sistemului circulator.

Atunci când ai pus un genunchi peste altul, sângele circulă de la nivelul picioarelor până la piept, rezultând într-o cantitate mai mare de sânge pompat de inimă, care, la rândul său, creşte tensiunea arterială.

O altă explicaţie posibilă este că tensiunea arterială creşte din cauza exercitării izometrice a muşchilor picioarelor (articulaţiile nu se mişcă şi muşchii nu variază în lungime), mărind astfel rezistenţa la fluxul sanguin. Acesta este motivul pentru care încrucişarea picioarelor la nivelul gleznei nu are acelaşi efect ca atunci când se pune un picior peste celălalt la nivelul genunchiului.

Această poziţie poate duce, de asemenea, la dezechilibrul pelvian. Această poziţie adoptată pentru un timp îndelungat face muşchiul interior al coapsei mai scurt, iar muşchiul exterior al coapsei mai lung şi pune articulaţiile în pericol.

Citeste mai mult: http://www.descopera.ro/