in

ITM Călărași: amenzi și avertismente pentru angajatori

Control-ITM Calarasi

In saptamana 09 – 13 mai 2016, ITM Calarasi a efectuat controale in domeniul comertului, agriculturii si transportului.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 24 controale, au fost sanctionati 4 angajatori, s-a depistat o o persoana care lucra fara forme legale si s-au aplicat amenzi in valoare de 10000 lei.

In ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca, s-au efectuat 18 controale, 17 angajatori au fost sanctionati, s-au aplicat 32 avertismente.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 1.291.800 de lei din care 970.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 392 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 608.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 35 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus 5 opriri de echipamente de muncă pentru evitarea accidentărilor.

“Flori de Mai”: programul concursului și al concertelor live

Pescuit electric pe brațul Borcea. 3 bărbați s-au ales cu dosar penal.