ITM Călărași a organizat un simpozion despre locurile de muncă sănătoase

În data de 27.10.2017, ora 10.00, în cadrul Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în muncă 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Călăraşi a organizat un simpozion cu tema “LOCURI DE MUNCĂ SĂNĂTOASE PENTRU TOATE VÂRSTELE”.

Campania Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă 2016-2017, “Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele” evidenţiază importanţa unei abordări care să ţină seama de toate etapele vieţii, şi în special, de promovarea practicilor de lucru sănătoase în rândul lucrătorilor tineri şi crearea unor condiţii de muncă adecvate ce conferă durabilitate vieţii profesionale şi asigurarea îmbătrânirii în condiţii bune de sănătate.

Campania „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele 2016-2017” şi-a propus ca obiective principale:
– Promovarea muncii durabile şi a îmbătrânirii în condiţii bune de sănătate, cu sublinierea importanţei prevenirii pe tot parcursul vieţii profesionale;
– Furnizarea de informaţii şi instrumente practice de gestionare a securităţii şi sănătăţii în muncă în contextul îmbătrânirii forţei de muncă, atât angajatorilor cât şi angajaţilor.

În cadrul simpozionului, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Călăraşi au prezentat următoarele lucrări :
„LUCRĂTORI ÎN VÂRSTĂ – IMPLICAŢII ÎN DOMENIUL SSM” – inspector de muncă Valentin Drăgănescu;
„VIAŢĂ LUNGĂ, ACTIVĂ ŞI ÎN FORŢĂ – ÎMBĂTRÂNIRE ACTIVĂ” – inspector de muncă Maria Rămulescu.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii a 23 de servicii externe de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă de pe raza judeţului Călăraşi.

Unii au citit și asta: