in

Iulian Iacomi: „PSD a câștigat alegerile în 7 localități controlate de primari PNL”

Iulian Iacomi, președintele Organizației Județene Călărași a Partidului Social Democrat a emis un comunicat de presă, în care analizează rezultatele obținute la alegerile europarlamentare:

Recent încheiatele alegeri pentru Parlamentul European au demonstrat, dincolo de dezamăgirea provocată de rezultatele PSD la nivel național, faptul că organizația județeană, pe care cu onoare o conduc alături de colegii mei, are un potențial imens de creștere în perspectiva alegerilor generale și locale de anul viitor.

Astfel, la Călărași, deși procentul obținut, 31,23%, ne situează pe locul II după PNL, care a obținut 34,02% din voturile călărășenilor, trebuie să observăm două aspecte: primul este acela că acest procent obținut de noi ne situează mult peste procentul obținut de partid la nivel național, PSD Călărași situându-se în primele zece județe în clasamentul organizațiilor de partid, ceea ce este în sine un rezultat pentru care le mulțumesc colegilor mei și tuturor călărășenilor care ne-au acordat încrederea și votul lor.

Al doilea aspect, mai important, este acela că PSD Călărași a câștigat alegerile în 22 de localități din județul nostru, deși numărul localităților administrate de primari PSD este de numai 17.
Mai precis, am câștigat alegerile în 7 localități controlate de primari PNL: Borcea, Chirnogi, Curcani, Dor Mărunt, Nana, Nicolae Bălcescu și Ulmeni. Pe de altă parte, am pierdut alegerile în două localități administrate de primari PSD, Sohatu și Ștefan cel Mare.

Eu unul numesc asta performanță electorală. Într-un județ în care activează 37 de primari PNL, într-un context electoral care a generat un vot emoțional la nivelul întregii țări, PSD Călărași a câștigat în 22 de localități, deși are doar 17 primari, în timp ce PNL a câștigat în 30 de localități, deși are 37 de primari. În total, PSD Călărași a câștigat 5 localități, iar PNL Călărași a pierdut 7.

Pentru orice analist politic obiectiv, care trece peste lăudăroșenia nefirească a unui lider de organizație care a pierdut 7 localități la aceste alegeri, situația politică din județul Călărași a devenit una extrem de interesantă din perspectiva alegerilor locale și generale din 2020. Este limpede pentru oricine că PNL, la nivelul județului nostru, se află în cădere în rândul electoratului, în timp ce PSD este în creștere.

Mai mult, la municipiul Călărași, rezultatul extrem de strâns, cu o diferență pe care au făcut-o mai puțin de 600 de voturi, ne oferă speranța că alegerile locale de anul viitor vor însemna și sfârșitul unei administrații ineficiente a municipiului, tolerată de prea mult timp de către călărășeni.

Doresc pe această cale să transmit mulțumirile mele, dar și ale colegilor mei din echipa de conducere a PSD Călărași, tuturor celor care s-au implicat activ în aceste alegeri – primari, viceprimari, șefi de organizații, activiști, membri de partid și cetățeni care au votat lista propusă de PSD, acordându-ne încrederea lor.

Vă mulțumesc tuturor!

Cu respect,
Președintele PSD Călărași
Iulian IACOMI

Written by infomuntenia.ro

5 jucători ai AHC Dunărea Călărași luptă pentru calificarea la CE 2020

Filmul săptămânii, la Cinema Călărași (vezi trailer)