Jaf armat la un cazino din Calarasi. Un poliţist comunitar i-a văzut pe hoţi dar n-a făcut nimic

Astăzi de dimineaţă, la ora 3,39 un cazinou din municipiul Călăraşi a fost jefuit de 15.000 RON după ce doi bărbaţi cu cagule şi mânuşi, înarmaţi cu pistoale i-au ameninţat pe agentul de oază şi gestionară. Un poliţist comunitar i-a văzut pe hoţi dar nu s-a sinchisit nici măcar să dea un telefon.

Poliţia Municipiului Călăraşi a fost sesizată în data de 17 mai a.c., ora 03.39, de către I. ROBERT-FLORIAN, de 24 ani, agent de pază la un cazinou din Municipiul Călăraşi, cu privire la faptul că doi bărbaţi necunoscuţi, cu cagule pe faţă, prin ameninţare cu pistoale, au sustras suma de 15000 lei, reprezentând încasările, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

Echipa operativă, deplasată de îndată la faţa locului, a stabilit, conform declaraţiilor agentului de pază, I. ROBERT-FLORIAN, şi a gestionarei, T. ANDA-MARIA, de 21 ani, ambii din Municipiul Călăraşi, că, în jurul orei 03.35, cele două persoane, care purtau cagule şi mănuşi negre, fiecare având asupra sa câte un pistol, au pătruns în sala în care funcţionau aparate de joc electronice şi ruletă. Prin ameninţarea agentului de pază şi a gestionarei, cele două persoane necunoscute au sustras suma de 15000 lei, pe care gestionara o avea în casa de marcat.

Poliţiştii au constatat că, la aproximativ 10 m de uşa de acces în cazinou se află un punct de pază în care executa serviciul de pază un agent de poliţie comunitară, care a declarat că a observat cele două persoane cu cagule pe cap, în momentul în care au fugit, însă nu a avut nici o reacţie în sensul de a le urmări sau de a sesiza poliţia sau dispeceratul propriu despre acest fapt.

S-a luat măsura înştiinţării Primăriei Municipiului Călăraşi cu privire la atitudinea agentului comunitar pentru luarea măsurilor corespunzătoare şi prelucrarea cazului cu întreg efectivul pentru a se evita un astfel de comportament.

Sala de jocuri este prevăzută cu sistem de supraveghere video atât în interior cât şi exterior, care însă nu funcţiona.

Ultimul control efectuat de poliţişti la acest cazinou a fost în data de 10.05.2010, când s-au constatat mai multe nereguli, fiind făcute recomandări pentru remedierea acestora. Întrucât s-a constatat că nu au fost luate măsuri de conformare la cele recomandate, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

De asemenea, evenimentul a fost favorizat şi de faptul că gestionara, contrar procedurii care stipula închiderea cazinoului la efectuarea schimbului de tură şi ridicarea banilor din aparatele electronice de joc, a ridicat sumele în intervalul 03.00 – 03.15 şi le-a pus în casa de marcat, fără a lua măsuri de asigurare a acestora.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea suspecţilor şi recuperarea prejudiciului.

Unii au citit și asta:

7 Comentarii

  1. Aia aveau pistoale si comunitaru’ trebuia sa riposteze! Cu prastia, cu bata, cu sprayul!

  2. La ce salariu are comunitaru ,foarte bine a facut ca nu a ” vazut” nimic 🙂

  3. @gigisor Nu trebuia sa riposteze. Era suficient sa se uite dupa aia sa vada in ce masina se urca si sa dea un telefon la Politie. Tu nu vezi ca ala n-a sunat nici macar la el la dispeceratul de comunitari?

  4. Dincolo de faptul ca barbatii sunt mai fricosi decat femeile, gardianul ala nu are decat sa-si dea demisia daca nu este multumit de salariul lui. Ca noi nu platim taxe pt ca el sa doarma

  5. @daniel- Sa sune la Politie si sa vina..cine? Un singur echipaj care “acopera” tot orasul? Asa e sau nu?

  6. Care un singur echipaj mai prietene esti bolnav ? cand ai iesit ultima data din casa la ora 2-3-4 AM ?
    Iti spun eu ca e plin orasu de politie si daca e nevoie ii ridica din pat sa ajunga acolo in 15 minute …

  7. @bogdan-Serios? De exemplu,unde o fi dom’ne cand circula toti nebunii cu viteza? Sau aia cu motociclete si scutere neinmatriculate? A, n-au voie sa se lege de ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*