in

Jandarmii călărășeni au fost ”Prietenii pădurilor din România”

Vineri, 08 decembrie a.c., între orele 08.00-16.00, jandarmii voluntari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași au participat la campania de împădurire denumită ”Prietenii pădurilor din România”.

Acest demers bazat pe voluntariat s-a desfăşurat la nivelul județului Călărași, reprezentând o amplă acţiune de plantare puieţi și totodată un exercițiu de educație forestieră, prin care s-a promovat împădurirea suprafeţelor de teren şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel, 34 de jandarmi au fost prezenţi în localitatățile Dragalina, Ștefan cel Mare, Fundulea și Parcul Dumbrava din Municipiul Călărași, pentru a-şi aduce aportul la concretizarea acestei iniţiative.

Oamenii legii, alături de organizatori şi ceilalţi voluntari, au plantat mii de puieţi, fiind conştienţi că protejarea şi conservarea mediului înconjurător este primordială pentru o dezvoltare armonioasă a naturii.

Jandarmii călărășeni au mai participat şi în trecut la astfel de acţiuni voluntare şi vor fi prezenţi ori de câte ori vor fi demarate activităţi de acest gen.