in

Jud. Călăraşi: Accident mortal pe timp de ceaţă

Un grav accident de circulaţie s-a produs pe DN21, pe raza judeţului Călăraşi, după ce şoferul unui Logan s-a angajat într-o depăşire, pe timp de ceaţă. Acesta a murit după ce s-a izbit frontal de un autotren.

În timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan, pe D.N. 21, la km. 99+900m, în afara localităţii Constantin Brâncoveanu, Comuna Dragalina, Judeţul Călăraşi, în ziua de 08 ianuarie a.c., ora 10:20, pe fondul unei depăşiri neregulamentare, pe un segment de drum cu vizibilitate redusă (ceaţă densă), autoturismul condus de A. GHEORGHE de 53 ani, din Municipiul Călăraşi, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu autotrenul marca Volvo, condus regulamentar de A. DĂNUŢ de 36 ani, din Comuna Borcea, Judeţul Călăraşi, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului autoturismului Dacia Logan. Din verificările efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că ambii conducători auto posedă permise de conducere, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru stabilirea tuturor condiţiilor producerii evenimentului rutier.

Dacă sunteţi în situaţia de a circula pe artere rutiere pe care circulaţia este îngreunată din cauza condiţiilor de ceaţă densă, reamintim conducătorilor auto câteva dintre regulile simple, a căror respectare poate evita implicarea în evenimente rutiere nedorite:

– deplasarea cu viteză redusă;
– mărirea distanţei de siguranţă dintre vehicule;
– evitarea efectuării depăşirilor;
– utilizarea luminilor de întâlnire şi ceaţă pe toate categoriile de drumuri.

foto: Arhiva infoMuntenia.ro