in

Jud. Călăraşi: Gospodărie incendiată intenţionat, de două ori în aceeaşi zi

INCENDIU - PITESTIUn ciudat incident s-a întâmplat ieri în comuna Ileana, jud. Călăraşi, când gospodăria unui sătean a fost incendiată, de două ori la rând, în aceeaşi.

La ora 18.31, pompierii militari din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Ileana, pentru stingerea unui incendiu la o proprietate individuală(gospodărie), aparţinând lui Gheorghe N., din localitate. Potrivit primelor constatări ale pompierilor militari aflaţi la locul intervenţiei, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera incendiul.

Au ars: 3000 kg lemn, 50 kg rumeguş, 150 de kg deşeuri lemnoase şi magazia din lemn pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi. S-a intervenit cu 2 autospeciale şi 9 subofiţeri. În acest caz s-au înregistrat pagube materiale în valoare de 3.500 lei, fiind salvate de către pompierii militari bunuri în valoare de aproximativ 40.000 lei.

Echipajul de pompieri a fost chemat, din nou, la aceeaşi gospodărie, câteva cinci ore mai târziu, la ora 22.34. Pompierii au constat că şi de data aceasta, la originea incendiului stă acţiunea intenţionată a unei persoane neidentificate.

Au ars: 4 tone de porumb, 2 tone de grâu, o maşină de bătut porumb, 2 biciclete, o bucătărie de vară, un pat, un aragaz, o butelie, 3 uşi de lemn, 2 ferestre, un dulap şi 30 kg de materiale textile. S-a intervenit cu 2 autospeciale şi 9 subofiţeri. În acest caz s-au înregistrat pagube materiale în valoare de circa 30.000  lei, fiind salvate de către pompierii militari bunuri în valoare de aproximativ 90.000  lei.