Jud. Calarasi| Violenţe în comuna Gălbinaşi: trei case incendiate intenţionat

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Budeşti au intervenit în data de 24.07.2010, în intervalul orar 05.35 – 09.35 în localitatea Gălbinaşi, pentru stingerea a trei incendii izbucnite la 3 locuinţe diferite ale unor cetăţeni de pe raza localităţii, anunţă Biroul de Presă al ISU Barbu Stirbei Calarasi.

Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului de către pompierii profesionişti, în toate cele trei cazuri incendiul a fost generat de o persoană (la această oră nu se ştie dacă aceeaşi persoană sau alta) neidentificată care a folosit o sursă de aprindere.

În fiecare dintre cazuri, flăcările au distrus elemente de mobilier şi materiale textile. Nu s-au înregistrat victime. Pagubele au fost evaluate în total la valoarea de 14.000 lei, pompierii salvând bunuri în valoare de aprox. 300.000 lei.

Comuna Gălbinaşi a devenit teatrul unor violenţe, în ultimele săptămâni. Vineri, 16 iulie, mai multe persoane a descins  în micro-piaţa din comuna Gălbinaşi, unde înarmaţi cu săbii şi topoare, l-au luat la bătaie pe Costel Albu, de 42 de ani, care ulterior a decedat la Spitalul “Sf. Pantelimon” din Bucureşti.

Douăsprezece persoane au fost reţinute şi sunt cercetate acum pentru omor calificat, complicitate la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi port fără drept de armă albă. Cercetările continuă.

Unii au citit și asta: