in

Jud. Călăraşi | Violenţele din satul Răzvani continuă: după bătăi şi maşini distruse au venit tâlhării şi lipsire de libertate

parbriz spartÎn seara zilei de 08 noiembrie a.c., ora 20.30, poliţiştii Oraşului Lehliu-Gară au fost sesizaţi telefonic, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că în satul Răzvani este un scandal în desfăşurare în care sunt implicate multe persoane.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că acest scandal a fost generat pe fondul unui conflict spontan generat între membrii unor familii de romi.
Astfel, N.ŞTEFAN, P.CRISTIAN, de 16 ani, P.LUCIAN, de 24 ani, S.IONEL, de 20 ani, din Oraşul Lehliu-Gară, sat Răzvani, T.FRANŢ, de 28 ani, T.ADRIAN, de 23 ani, din Oraşul Pantelimon, Judeţul Ilfov, P.NINEL, de 26 ani, din Comuna Dragalina, au pătruns fără drept în curtea locuinţei lui G.VIOREL, distrugându-i mai multe şipci metalice ale gardului, prin lovirea cu obiecte contondente (bâte, beţe).

De la locuinţa acestuia, grupul s-a deplasat la locuinţa mamei lui G.VIOREL, G.MARGARETA, aflată în imediata apropiere, unde, în zona porţii, în stradă, l-au întâlnit şi agresat pe N.ION, fratele lui G.VIOREL, aplicându-i lovituri cu bâtele.
N.ION a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Lehliu-Gară, nefiind necesară internarea.

Tot în stradă, persoanele din grup l-au agresat pe G.AMAR, fratele lui G.VIOREL, căruia i s-au acordat îngrijiri medicale, fără să fie spitalizat.
În urma conflictului s-au distrus parbrizul autoturismului marca AUDI, proprietatea lui C.Adrian, din Bucureşti, luneta autoturismului marca AUDI , aparţinând lui P.Cristian din Lehliu-Gară şi parbrizul autoturismului Dacia 1300, aparţinând lui M.ION-FLORIN, din Lehliu-Gară, autoturisme parcate pe stradă.

Urmare a evenimentului, în zona limitrofă s-au strâns, fără a fi implicate în conflict, circa 40-50 persoane de etnie romă, membrii şi rude ale familiilor N.ION şi N.ŞTEFAN.
Pentru aplanarea stării conflictuale au intervenit o grupă a Serviciului de Intervenţie Rapidă, o grupă de jandarmi şi 15 poliţişti de la Poliţia Oraşului Lehliu-Gară şi din zona rurală.

Pentru prevenirea actelor de tulburare a ordinii publice şi a săvârşirii de fapte antisociale, în zona produceri conflictului a rămas o grupă a Serviciului de Intervenţie Rapidă şi o grupă de jandarmi care vor fi retrase în momentul în care potenţialul conflictual nu mai există.
Celor implicaţi în scandal li s-a întocmit dosar penal, urmând a se da soluţie prin parchet.

Cu toate că s-au purtat discuţii cu reprezentanţii părţilor aflate în conflict, la Răzvani există un potenţial conflictual, motiv pentru care au fost luate măsuri de asigurare a ordinii publice în zonă, prin prezenţa unei grupe de poliţişti de la Serviciul de Intervenţie Rapidă.

Pe fondul acestui conflict, S.IONEL, din Oraşul Lehliu-Gară, sat Răzvani, suspect în participarea la actele de agresiune şi tulburare a ordinii publice, din ziua de 08.11.2009, în prezent internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, a sesizat faptul că în noaptea de 08/09.11.2009, în jurul orei 03.00, în timp ce se afla la domiciliu, a fost sunat de G.FLORIN să iasă până la poartă, moment în care a fost obligat de către acesta, împreună cu N.NELU, C.ADRIAN şi de alte persoane pe care nu le cunoaşte, să urce într-o maşină cu care a fost dus pe câmp, unde a fost bătut de către aceştia, după care în jurul orei 03.50 a fost adus la domiciliu.

În tot acest timp i-a fost sustras un telefon mobil pe care-l avea asupra sa.
Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal, urmând a se dispune soluţie prin parchet.

Primarul Iliuţă (com. Vâlcelele) acuzat că a agresat fizic o tânără din caravana electorală a PNL Călăraşi

Poliţistul mort într-un accident de circulaţie va fi înmormântat astăzi