in

Judeţul Călăraşi: Şase accidente din cauza vitezei neadaptate la drumurile acoperite cu zăpadă

accidente zapada CalarasiÎn perioada 16.12.2009, ora 06.00 – 17.12.2009, ora 06.00 la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi s-au continuat măsurile pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, lucrătorii de poliţie împreună cu administratorii drumurilor acţionând în acest sens cu utilaje şi materilale antiderapante – anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

În data de 16.12.2009 pe DJ 402 sat Măriuţa s-a format un blocaj de zăpadă traficul rutier fiind reluat după aproximativ trei ore.

În cursul zilei pe raza judeţului Călărai s-au produs şase accidente rutiere din care unul soldat cu rănire gravă a unei persoane, toate pe fondul circulaţiei cu viteză neadaptată la condiţiile unui drum acoperit cu zăpadă.

Pe toate drumurile naţionale, judeţene, comunale se circulă în condiţii de iarnă, poliţişti din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, având în atenţie permanent starea acestora.

În paralel a fost monitorizată şi circulaţia feroviară, fiind constatate două cazuri în care două curse de transport persoane  au fost oprite în gara Ciulniţa datorită unor defecţiuni tehnice la reţeaua de înaltă tensiune. Activităţile specifice vor continua până când condiţile meto vor reveni la normal.

Poliţia rutieră Călăraşi n-are nici jumătate din echipajele dictate de normele UE

Nou cod galben la Călăraşi: Ninsori, viscol şi troiene de zăpadă