in

Justiţie la Călăraşi | Poliţia prinde hoţii, procurorii le dau drumul

Suspectul reţinut de poliţişti pentru 24 de ore după  ce a fost prins în flagrant de jandarmi, cu ceasul furat din autoturism asupra sa, a fost prezentat Parchetului cu propunerea de arestare preventivă / Va fi cercetat în stare de libertate

Ieri noapte, în jurul orei 02.30, o patrulă mobilă de jandarmi a surprins pe Str. Progresul din Municipiul Călăraşi un bărbat aflat lângă un autoturism marca Matiz, care avea geamul lateral dreapta faţă spart, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, în jurul orei 02,15, în timp ce se deplasa pe Str. Progresul, P. FLORIN, de 21 ani, din Comuna Grădiştea, a observat un autoturism marca Matiz şi, profitând de faptul că era parcat într-o zona neiluminată, a spart geamul din partea dreaptă faţă, căutând bunuri pe care să le poată sustrage. Asupra acestuia, jandarmii au găsit un ceas de mână, care a fost ulterior recunoscut de proprietarul autoturismului. Acesta din urma a confirmat că ceasul îi aparţine şi că se găsea în autoturism.

Din cercetările efectuate ulterior, s-a constatat că P. FLORIN este recidivist şi că este cercetat în alte dosare penale pentru furt calificat, după ce mai fost prins în flagrant de poliţişti, de la începutul anului 2010, în timp ce sustrăgea bunuri din diverse unităţi de pe raza Comunei Independenţa şi Municipiului Călăraşi.

În data de 09 martie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Călăraşi au efectuat 2 percheziţii domiciliare la locuinţa suspectului din Comuna Grădiştea şi a unchiului său, B. VASILE, din Comuna Cuza Vodă, Judeţul Călăraşi.

La domiciliul lui P. FLORIN poliţiştii au găsit şi ridicat pentru cercetări mai multe bunuri, respectiv o baionetă, un set de becuri auto, o pompă electrică pentru umflat pneuri, 2 perechi ochelari de soare, mai multe telefoane mobile, uleiuri auto etc..

Luând în considerare toate aceste aspecte, poliţiştii au luat la data de 09 martie a.c. faţă de P. FLORIN măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă, care a fost respinsă, procurorul dispunând cercetarea suspectului în stare de libertate, apreciind că nu se impune arestarea sa preventivă.

Nota redacţiei: Dacă faptul că cel reţinut de poliţişti este recidivist şi este cercetat în alte dosare penale pentru furt calificat iar procurorii iau măsura eliberării pentru cercetarea în stare de libertate… atunci nu mai ştim ce putem spune despre Justiţia care se face la Călăraşi.