La Olteniţa începe construcţia unei oţelării de 150 mil. euro

Transdanube Industries SRL, parte a African Steel Mills, construieşte în municipiull Olteniţa din judeţul Călăraşi o oţelărie şi un laminor, proiect de 150 milioane euro, potrivit reprezentanţilor companiei, citaţi de Newsin.

“Unitatea va avea o capacitate de producţie de 500.000 tone pe an de oţel lichid şi 450.000 de tone/an de fier beton. Investiţia va crea în mod direct 300 de locuri de muncă şi colateral până la 1.500 locuri de muncă. Proiectul investiţional va fi implementat în 30 de luni şi sperăm să fie gata până la sfârşitul anului 2012”, au declarat reprezentanţii Transdanube Industries SRL.

Potrivit acestora, printre motivele pentru care a fost aleasă Olteniţa ca locaţie se numără faptul că este port la Dunăre şi deţine infrastructură industrială. Investiţia va fi construită pe terenul fostei centrale termice zonale Olteniţa şi pe o parte din suprafaţa fostei turnătorii Turol SA.

De asemenea, miercuri, 21 iulie, investitorii vor arunca în aer turnurile fostei centrale termice zonale, moment ce marchează apropierea finalizării etapei de demolare.

Citiţi toată ştirea pe www.money.ro

Unii au citit și asta: