La spitalul din Calarasi se fac intervenţii chirurgicale numai de la ora 8 la 15

Perspectivă sumbră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, după ce criza de medici a făcut ca acesta să poată oferi servicii medicale complete doar între orele 8-15.

Situaţia este generată de lipsa medicilor anestezişti, în lipsa cărora nici o intervenţie chirurgicală nu poate avea loc la spitalul din Călăraşi. Operaţiile sunt programate numai între orele 8-15, atât cât este programul singurului medic anestezist din Călăraşi.

În lipsa anestezistului nu pot avea loc nici intervenţiile de cezariană, investiţia de peste 18 miliarde de lei vechi în reabilitarea şi modernizarea Maternităţii din Călăraşi devenind, practic, inutilă. Nici medic specialist neonatolog nu există la Călăraşi. În mod firesc femeile preferă să nască în condiţii optime de asigurare a urgenţelor medicale în spitale din Bucureşti, Medgidia sau Constanţa.

Spitalul din Călăraşi, aflat într-o situaţie dificilă din cauza lipsei medicilor specializaţi, are şi mari probleme financiare. Furnizorii de materiale sanitare şi medicamente sunt nemulţumiţi de colaborarea cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi după ce acesta a acumulat datorii faţă de ei în valoare de 71 de miliarde de lei vechi. Finanţarea care vine de la Casa de Asigurări de Sănătate se duce în proporţie de 80% pe salarii.

De ce nu produce spitalul de la Călăraşi mai mulţi bani?  Preşedintele CAS Călăraşi, Marian Dinulescu, spune că deşi Spitalul judeţean Călăraşi are capacitatea de a face 3200 de internări, în fiecare lună, numărul pacienţilor internaţi nu depăşeşte 1600. Această stare de fapt se răsfrânge negativ asupra finanţării spitalului şi apoi afectează calitatea serviciilor medicale.

Unii au citit și asta: