Laborator digital cu tehnologie de ultimă generație, la Călărași

Marți, 17 noiembrie 2020, la Biblioteca Județeană Călărași, a fost inaugurat SmartLab, al doilea laborator inteligent din țară creat în afara școlilor și primul din Uniunea Europeană amenajat într-o bibliotecă.

Elevii de clasele I-XII din toate școlile și liceele din județul Călărași au de acum la dispoziție un laborator digital inteligent cu tehnologie de ultimă generație: 30 laptopuri cu licențe și softuri de design grafic, o tablă inteligentă, 30 de ochelari VR, 2 roboți educaționali multifuncționali, 2 scannere 3D, 30 de creioane 3D, 6 imprimante 3D, dintre care una multicoloră și 5 monocolore, toate în valoare de 100.000 de euro.

SmartLab Călărași este al patrulea laborator de acest gen din țara noastră. Costurile pentru realizarea sa au fost suportate de către Consiliul Județean Călărași, iar de implementare s-a ocupat Asociația INACO-Inițiativa pentru Competitivitate, de altfel și inițiatoarea proiectului, prin vocea Andreei Paul, președinta ONG-ului.

“Toți porii acestui laborator vorbesc despre tehnologie.
Mă bucur că avem și noi, la Călărași, un loc unde putem crește educația viitorului”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Unii au citit și asta: