in

Laptopuri pentru elevi din Ialomița și Constanța, oferite de Salvați Copiii

Aproape jumătate din copiii de vârstă școlară incluși în programele de suport educațional ale organizației Salvați Copiii nu au avut acces la cursurile online realizate de școlile în care învață, în mare parte din cauza lipsei echipamentelor necesare sau a conexiunii necorespunzătoare la internet.

Salvați Copiii a demarat un program complex și rapid de intervenție în întreaga țară, iar filiala Constanța, în parteneriat cu EDP Renewables, lider al energiei reutilizabile din România, s-a implicat și asigură pentru copiii din trei comunități din județele Constanța și Ialomița materiale educative digitale, pentru a facilita învățarea online.

Astfel, 45 de echipamente IT (laptopuri) au fost donate copiilor din cele trei localități, elevi ai școlilor gimnaziale din Ciocîrlia, Mircea Vodă și Făcăeni, în cadrul campaniei Fondul de Urgență pentru Școli, sub deviza ,,Împreună suntem mai puternici! Împreună susținem dreptul la educație pentru toți copiii!”.

Valoarea totală a donației este de 18.000 Euro. Copiii au primit deja laptopurile, în data de 18 mai 2020 și au început recuperarea orelor.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România: ,,Copiii vulnerabili au fost marginalizați o dată în plus în timpul crizei pandemice, pentru că nu au avut acces la școala online și atunci decalajul dintre ei și colegii lor a crescut. Este crucial să restabilim dreptul egal la educație și să îi sprijinim pe acești copii să poată participa la educație”.

Eduardo Nieto, Country Manager EDP Renewables: “Ne dorim să oferim un sprijin semnificativ comunităților noastre locale în lupta împotriva efectelor pandemiei. Astfel, am achiziționat material educativ digital pentru a facilita învățarea online pentru copiii din comunitățile noastre. În aceste momente dificile am colaborat cu Organizația Salvați Copiii – filiala Constanța și cu autoritățile locale pentru a diminua impactul pandemiei COVID-19 asupra copiilor români și a familiilor lor. Suntem alături de comunitățile Ciocîrlia, Mircea Vodă și Făcăeni.”

Carmen Silvia Andrei, Președinte Organizația Salvați Copiii – filiala Constanța: ,,Mulțumită generozității sponsorului nostru, EDP Renewables, în această perioadă dificilă, ne-am îndreptat atenția spre copiii din mediul rural, oferindu-le speranță, încredere și șansa la o educație de calitate. 45 de copii proveniți din familii vulnerabile socio-economic au primit laptopuri, pentru a participa, alături de colegii lor, la lecțiile online. Gestul nostru îi motivează și îi încurajează pe copii să învețe, în ciuda greutăților.

Conform estimărilor Salvați Copiii, în România, numărul copiilor de vârstă școlară aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au participat la educația online poate trece de 400.000 de copii.”

În perioada pandemiei COVID-19, imediat după închiderea școlilor, Organizaţia Salvaţi Copiii şi-a intensificat eforturile de sprijinire şi protecţie a copiilor vulnerabili (copii din familii cu dificultăţi socio-economice, copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate), concentrându-se pe oferirea de suport material de urgenţă pentru copii şi familiile lor, cu respectarea cerinţelor autorităţilor locale privind prevenirea răspândirii COVID-19 şi garantarea accesului acestora la educaţie prin activităţi la distanţă, reuşind să ajute peste 4.600 de copii.

Pentru mai multe informații, poate fi contactată Carmen Silvia Andrei, Președinte Organizația Salvați Copiii – filiala Constanța – tel. 0752.025.917.