Leacuri pentru comportamentele toxice de la birou

toxic

În fiecare zi ne lovim de comportamente dăunătoare, de care ne putem vindeca prin exerciţiu constant. Iată o inventariere a lor:

1. Consideri orice drept un atac la persoana
Ceilalti te vor considera toxic daca ti se pare ca tot ce se intampla pe lumea asta e un atac la persoana ta sau te priveste cumva direct. Adevarul e ca ceea ce iti spun si iti fac oamenii e mai degraba legat de ei decat de tine. Ei reactioneaza vizavi de tine prin prisma perspectivelor, ranilor si experientelor lor. Daca te cred uimitor sau sinistru, asta are mai degraba de-a face cu ei. Nu e cazul sa ignoram orice forma de feedback si sa fim narcisisti, insa atata durere, tristete si dezamagire deriva din a lua totul drept un atac la persoana, incat e mult mai sanatos si productiv sa lasi in plata Domnului parerile bune sau rele ale altora si sa te ghidezi dupa inima ta, dupa intuitia ta si dupa mintea ta.

2. Transformi gandurile negative in obsesii
E foarte greu sa stai in preajma unor persoane care nu pot sau nu vor sa lase in urma negativitatea; vorbesc incontinuu despre lucrurile groaznice care se pot intampla si care s-au intamplat, despre nenorocirile pe care le-au indurat si despre cat de nedreapta e viata. Refuza cu incapatanare sa vada partea plina a paharului si sa invete ceva pozitiv din ce li s-a intamplat. Pesimismul e una, dar sa ramai blocat intr-un labirint de ganduri negative e alta. Sa vezi doar partea goala a paharului si sa crezi ca totul e negativ si se petrece in contra ta e un fel nesanatos de a gandi si a trai si tu il poti schimba.

3. Te consideri mereu o victima
Un alt comportament toxic e sa te lamentezi non-stop, astfel alimentandu-ti perceptia ca esti o victima. Sa crezi asta si sa te simti de parca nu ai avea puterea de a influenta cursul vietii tale constituie o perspectiva toxica care te blocheaza si nu te lasa sa evoluezi. Victimizarea iti pune ochelari de cal. Cand incetezi sa te lamentezi si refuzi sa te privesti drept o victima neajutorata a sortii, a ghinionului sau a discriminarii, vei descoperi ca esti mult mai puternic decat credeai, dar doar daca alegi sa accepti aceasta realitate.
Citeşte tot articolul aici: http://www.cariereonline.ro/

Unii au citit și asta: