in

Lecție de educație rutieră, pentru elevii din Oltenița

În perioada 16-22 septembrie a.c., se desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days susținut de Comisia Europeană, ce are ca obiectiv reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din Europa.

Se dorește ca ziua de 21 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere.

În consecință, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași acționează pe raza de competență în scopul atingerii acestor obiective, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care folosesc necorespunzător telefonul mobil și nu poartă centura de siguranță, precum și pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau psihoactive.

Polițiștii rutieri împreună cu cei de ordine publică au desfășurat activități de informare în rândul conducătorilor auto, cu scopul conștientizării asupra pericolelor aduse de încălcarea regulilor de circulație.

În același timp, 130 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru D. Ghica” Oltenița au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Scopul activității a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.