in

Lehliu: Și-a amenințat fosta concubină, deși avea interdicție să o contacteze. Ce a pățit bărbatul

Later edit, conform unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Călărași pe 15 martie a.c.:
În urma probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost dispusă măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

La data de 13 martie a.c., în jurul orei 18:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au fost sesizați prin plângere de către o tânără de 26 de ani, din localitatea Lehliu-Gară, cu privire la faptul că fostul concubin a încălcat ordinul de protecție.

În urma primelor verificări efectuate, polițiștii au constatat faptul că la data de 13 septembrie 2023, pe numele fostului concubin, un tânăr de 29 de ani din localitatea Fundulea, județul Călărași a fost emis un ordin de protecție pentru 6 luni, prin care i-au fost impuse mai multe interdicții, printre care și aceea de a nu o contacta pe tânără prin niciun mijloc.
Însă, în perioada februarie-12 martie a.c., acesta a contactat-o telefonic, amenințând-o cu acte de violență, creându-i astfel o stare de temere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu, a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție.

Față de cel în cauză, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.